![رله](https://www.barghst.ir/wp-content/uploads/2024/09/photo13502047800.jpg)
![رله](https://www.barghst.ir/wp-content/uploads/2024/09/photo13502047800.jpg)
رله رو میتوان به عنوان یک کلید بسیار حساس و هوشمند تصور کرد که به جای فشردن با دست، با جریان الکتریکی فعال میشود. این کلید میتواند مدارهای الکتریکی با جریانهای بسیار بالا را کنترل کند، در حالی که خود با جریان بسیار کمی کار میکند.
رلهها معمولاً از یک سیمپیچ (بوبین)، یک هسته آهنی و چندین کنتاکت تشکیل میشوند. وقتی جریان الکتریکی از سیمپیچ عبور میکند، یک میدان مغناطیسی ایجاد میشود که هسته آهنی را جذب میکند. این حرکت باعث میشود کنتاکتهای رله به هم وصل بشود یا از هم جدا شوند.
با بستن کنتاکتها، یک مدار الکتریکی دیگر که ممکن است جریان بسیار بالایی را دارا باشد، کامل شود دستگاه یا وسیلهای که به آن متصل است، رافعال کند.
رله ها در بسیاری از کاربردها از جمله سیستمهای کنترل صنعتی، خودروها، تجهیزات خانگی و مدارهای الکترونیکی استفاده میشوند. آنها میتوانند جریانهای بالا را با استفاده از سیگنالهای کوچک کنترل کنند و به همین دلیل در بسیاری از سیستمهای اتوماسیون و کنترل مورد استفاده قرار میگیرند.
به طور خلاصه، رله ها به عنوان پل ارتباطی بین دنیای کوچک و بزرگ برق عمل میکنند و نقش مهمی در کنترل و حفاظت از مدارهای الکتریکی ایفا میکنند.
3 نوع از مهمترین رلهها در مقاله RELAY مطالعه کنید.